Jezički alati Lingea

Pod nazivom Jezički alati kriju se sofisticirana softverska rešenja koja su osnovana na poznavanju prirodnih jezika. Radi se o korisnim komponentama koje proširuju mogućnosti i povećavaju kvalitet aplikacija poput pretraživača, internet prodavnica, alata za reklamu, uređivača teksta, CMS programa, OCR sistema i sl.

Trenutno nudimo široki asortiman jezičkih alata, od automatske podele reči preko kontrolora pravopisa sve do lematizacije i analize rečenice, i to za više od 20 jezika. Izvedba je precizna, fond reči se kontinuirano dopunjava. Zato nalaze široku primenu u nizu aplikacija u mnogim zemljama.

Pregled jezičkih alata

  Kontrolor pravopisa Fultekst pretraživanje Podela reči Rečnik sinonima Dijakritički znakovi Obraćanje u pismima Prepoznavanje jezika
bugarski
češki
engleski
estonski
finski
francuski
frizijski
grčki
holandski
hrvatski
indonežanski
italijanski
japanski
katalonski
latinski
letonski
litvanski
mađarski
nemački
norveški
poljski
portugalski
rumunski
ruski
slovački
slovenački
srpski
španski
švedski
turski
ukrajinski

Napomene: Polja obeležena slovom x znače da navedeni alat nema smisla u datom jeziku. (*) U ruskom ne postoje kvakice i crtice, ali se slovo ё često piše kao е. Komponenta dakle dopunjava ё tamo gde takva mogućnost postoji.

Programsko rešenje

Velika prednost je jedinstvena obrada svih jezika i jedan aplikacioni interfejs. Ukoliko u budućnosti poželite da proširite uslugu ili ponudu za dalje jezike, dovoljno je da instalirate odgovarajući fajl s podacima.

Operativni sistemi:

Programski jezici:

Kako bismo olakšali upotrebu naših alata kroz popularne programske jezike, imamo na raspolaganju implementacije koje omogućavaju pristup direktno iz ovih jezika, s interfejsom koji odgovara uobičajenoj praksi u ovim programskim jezicima. Radi se pre svega o:

Hardver:

Zahvaljujući efikasnoj i platformski nezavisnoj interpretaciji, naši jezički alati mogu da se koriste od servera preko desktopova sve do mobilnih uređaja. Može da se radi o 32bit i 64bit, little endian i big endian sistemima (npr. Intel x86, AMD x64, PowerPC, ARM).

Skup podržavanih programskih jezika, operativnih sistema i hardverskih platformi dalje se proširuje po potrebi. Ukoliko niste pronašli svoju platformu, ne ustručavajte se da nam se obratite.