O nama

Firma Lingea se bavi razvojem jezičkih aplikacija i proizvodnjom vlastitih jezičkih publikacija od 1997. godine, i to kao softverska firma, izdavačka kuća i prevodilačka agencija. Aktivni smo u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Rumuniji, a od proleća 2015. godine i u Srbiji. Ukupno nudimo preko 400 štampanih publikacija. Takođe smo važan partner za značajne svetske izdavače kao što su HarperCollins Publishers, Pearson Education, Oxford University Press, Robert i drugi. Naše aplikacije koriste kupci u Evropi, SAD-u, Brazilu, Meksiku, Kini i Koreji.

Rad sa jezicima istinski volimo i rado se upuštamo u projekte koji se kod nas obično smatraju preterano ambicioznim, neisplativim, uzaludnim ili gotovo nemogućim. Zato se ne orijentišemo samo na engleski i druge svetske jezike, nego izdajemo i publikacije posvećene manje učestalim jezicima Evrope, Azije, Afrike i Latinske Amerike. Među njima se ističe šarenolika zbirka priručnika konverzacije za više od 50 jezika. Lingea radi na moderan način i služi se najnovijim tehnologijama, tako da i naši rečnici nastaju malo drugačije. Njihova osnova su naše vlastite baze podataka, koje neprekidno proširujemo i ažuriramo, te je svako novo izdanje zaista nova verzija, a ne samo reprodukcija prethodnog.

Knjige

Izdajemo celi niz štampanih rečnika, od džepnih do onih najvećih na datom tržištu. Jedinstvena je edicija konverzacija koje svojom ažurnošću, obimom, atraktivnim izgledom i količinom korisnih priloga nadmašuje druge publikacije na tržištu. Stalno raste i edicija preglednih gramatika.

Jezički alati

Ukoliko ste u poslednjih 20 godina koristili neki od proizvoda firmi Microsoft, Adobe, Corel ili druge uređivače sadržaja i DTP sisteme, onda ste se verovatno nesvesno sreli sa korektorom pravopisa, alatom za podelu reči ili rečnikom sinonima firme Lingea. Takođe, činjenica da na nekim internet portalima nalazite relevantne informacije, zasluga je između ostalog i lematizatora firme Lingea. Ove alate dostavljamo stranim kupcima za više od 20 jezika.

Prevodilačke usluge

Širok obim naših delatnosti nam omogućava da nudimo profesionalne usluge u oblasti pismenog i usmenog prevođenja i lektorisanja. Kako bismo postigli maksimalan kvalitet i brzinu prevoda, koristimo vlastite elektronske rečnike, jezičke i prevodilačke alate te obimne korpuse koje kontinuirano unapređujemo. Spremni smo da vaše materijale na stranom jeziku prevedemo ne samo na srpski, nego i direktno na drugi strani jezik.