Srpsko-engleski pričaonik

Srpsko-engleski pričaonik

novo

Pričaonik, jedinstveni spoj rečnika i priručnika za konverzaciju, omogućava čitaocu da na jednostavan i pregledan način obogati svoj vokabular i lakše komunicira na stranom jeziku. Sadrži abecedno poređane ključne reči uz koje ćete pronaći ne samo prevod same odrednice, već i brojne praktične rečenice, fraze i idiome.

izdanje: 1, 2021
strana: 496
format: 115 x 165 mm
ISBN: 978-86-6451-063-9
povez: lepljeni, laminirane meke korice
cena: 1290 din
Sadržaj
  • 1 300 ključnih reči
  • 13 000 korisnih rečenica i fraza
  • Praktične napomene i informacije
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Poznavanje gramatike i fonda reči često nije dovoljno za brzo i pravilno izražavanje na stranom jeziku, jer je pored njih potrebno usvojiti i brojne specifične jezičke konstrukcije koje u velikom broju slučajeva ne mogu doslovno da se prevedu. Usvajanje takvih izraza predstavlja jedan od najvećih izazova pri učenju stranog jezika, a njihovo pronalaženje često iziskuje dosta truda i vremena.

Pričaonik, potpuno nov i jedinstven pomoćnik za učenje jezika, nudi upravo to – pregledno i jednostavno pronalaženje najrazličitijih izraza koji su neophodni za uspešnu i pravilnu komunikaciju na stranom jeziku. Pričaonik se od priručnika za konverzaciju razlikuje pre svega time što primeri nisu usko vezani za određene teme, te se lako može desiti da u pričaoniku pronađete izraze koji, iako su uobičajeni u svakodnevnoj komunikaciji i savremenom jeziku, često nedostaju i u velikim rečnicima. Pričaonik nije ograničen na stilski neutralne ili književne primere, već sadrži i izraze koji se koriste kolokvijalno i u slengu.

Verujemo da će pričaonik biti odličan pomoćnik svima koji žele da unaprede svoje komunikacijske veštine, bez obzira na trenutni nivo znanja jezika.