Gramatika savremenog holandskog
Preporučujemo

Gramatika savremenog holandskog

book
Knjiga
990 din

Iako je holandski relativno egzotičan jezik za naše podneblje, sve je više onih koji se odlučuju da svoje vreme i trud posvete učenju upravo ovog jezika. Inspirisani time, predstavljamo vam novu autorsku gramatiku holandskog jezika. Čitaocima pruža jasan pregled savremene holandske gramatike, bez previše lingvističkih termina koji bi mogli da obeshrabre početnike i srednje napredne govornike ovog jezika. Naša holandska gramatika obuhvata sve česte gramatičke pojave u preglednoj grafičkoj obradi koja uključuje brojne tabele, primere i prevode.

Tokom rada na ovom izdanju smo koristili moderne gramatike i priručnike, kao i iskustva u predavanju holandskog jezika. Pravila su praćena praktičnim informacijama koje mogu da budu od pomoći u boljem shvatanju gramatičkih pojava i njihovom pravilnom korišćenju. Akcenat smo stavili na pojave koje se u velikoj meri razlikuju od srpskog jezika i koje zadaju najveće probleme pri učenju. Naša gramatika takođe uključuje informacije o građenju reči sa preglednim spiskom prefiksa i sufiksa, što je jedan od osvnova za širenje vokabulara. Pored toga ćete u ovom priručniku pronaći i opis razlika u holandskom jeziku koji se govori u Holandiji, Belgiji i Surinamu.

Verujemo da će naša gramatika biti od koristi kako početnicima, tako i naprednijim studentima, kao i predavačima koji žele da uvek imaju pri ruci sve važne informacije o holandskoj gramatici.

Bibliografski podaci

ISBN978-86-6451-091-2
Povezlepljeni, laminirane meke korice
Format115 x 165 mm
Broj strana160
Izdanje1
Izdato2020