Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam je grad o kome se priča u superlativima. U njemu ćete naći više kanala nego u Veneciji i više mostova nego u Parizu. S našim vodičem ćete stići do svih mesta koje ovaj grad skriva.

izdanje: 1, 2016
strana: 143
format: 14,4 x 10,5 cm
ISBN: 978-86-6451-040-0
povez: broš
cena: 890 din
Sadržaj
  • Iscrpan pregled zanimljivosti: umetničke galerije, magični kanali, vrtovi i parkovi
  • Provozajte se po gradu na biciklu, a uveče posetite neki od barova
  • Upoznajte dušu Amsterdama: holandske umetnike i sveprisutne lale
  • Praktični saveti: gde spavati, jesti i kako putovati
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Amsterdam ima mnogo lica koji se na kraju spajaju u koherentnu celinu: to je grad istorije koja zrači iz svake kuće, grad kulture pun muzeja, muzičara i umetnika, grad obrazovanja sa dva velika univerziteta, grad trgovine i bankarstva, multietnički i maksimalno tolerantan grad u kome mogu mirno da žive i napreduju sve vrste manjina. To je takođe grad turista sa više od 12 miliona stranih posetilaca godišnje.
Glavna atrakcja u gradu su sveprisutne istorijske građevine. Redovi visokih i uskih kuća sa ukrašenom fasadom leže na obalama živopisnih kanala koji su ponekad ovičeni redovima drveća. Iznad kanala se nadvijaju lučni mostovi, dok se oko kuća nalaze kaldmrisani trotoari. Međutim, impresivna arhitektura je samo deo toga što Amsterdam može da ponudi. Moderna kultura grada je puna energije – sigurno ne stagnira. Lokalni stanovnici su liberalni i opušteni, ali su i ambiciozni i pragmatični.