Beč

Beč

Vodič po Beču će vam preporučiti najzanimljivija mesta austrijske metropole, upoznaće vas sa lokalnom istorijom i ponudiće vam dragocene praktične informacije. U njemu se nalaze i mape izabranih delova grada i okoline.

izdanje: 1, 2016
strana: 143
format: 14,4 x 10,5 cm
ISBN: 978-86-6451-044-8
povez: broš
cena: 890 din
Sadržaj
  • Pregled zanimljivosti u Beču: katedrala Sv. Stefana, Hofburg, Šenbrun i fantastični muzeji
  • Otiđite na koncert klasične muzike, uživajte u kafićima ili se zabavite u Prateru
  • Kulturna istorija i sadašnjost su povezane sa Horom bečkih dečaka, ali i sa stvaralaštvom slikara Gustava Klimta.
  • Praktični saveti: gde spavati, jesti i kako putovati
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Vodič po Beču će biti vaš neophodan pomoćnik, ako želite da posetite ta najlepša i najzanimljivija mesta austrijske metropole. Detaljno će vas upoznati sa istorijom, pomoći će vam oko smeštaja i preporučiti vam restorane i kafiće gde možete da probate čuvena bečka jela i da uživate u gradskoj atmosferi. Zahvaljujući mnoštvu praktičnih informacija koje se tiču stila života, kulture, prevoza i sl., poseta Beču će za vas biti veoma prijatno iznenađenje. Vodič sadrži i mape izabranih delova grada i okoline.
Za život u Beču je zaživeo termin Wiener Lebensart. Ovaj termin u prevodu znači "umetnost živeti", odražava se ne samo u veličanstvenoj umetnosti, muzici, arhitekturi, pozorištima, veselom bučnom kafiću ili u strasti za pompeznim plesovima, ali i u unikatima kao što je vinograd u centru grada. Oblast Innere Stadt (Unutrašnji grad) se od 2001. godine nalazi na listi Uneskove svetske kulturne baštine. To je čast koja delu grada punom baroknih palata, s poznatim Burgteatrom i Bečkom državnom operom i sa lavirintom uskih srednjoveknovih uličica koje se prepliću oko Katedrale Svetog Stefana, nesumnjivo pripada.