Gramatika savremenog norveškog

Gramatika savremenog norveškog

book
Knjiga
990 din

Iako je norveški relativno egzotičan jezik za naše podneblje, sve je više onih koji se odlučuju da svoje vreme i trud posvete učenju upravo ovog jezika. Inspirisani time, predstavljamo vam novu autorsku gramatiku norveškog jezika. Čitaocima pruža jasan pregled savremene norveške gramatike, bez previše lingvističkih termina koji bi mogli da obeshrabre početnike i srednje napredne govornike ovog jezika. Naša norveška gramatika obuhvata sve česte gramatičke pojave u preglednoj grafičkoj obradi koja uključuje brojne tabele, primere i prevode.

Tokom rada na ovom izdanju smo koristili moderne gramatike i priručnike. Pravila su praćena praktičnim informacijama koje mogu da budu od pomoći u boljem shvatanju gramatičkih pojava i njihovom pravilnom korišćenju. Akcenat je stavljen na pojave koje se u velikoj meri razlikuju od srpskog jezika i koje zadaju najveće probleme pri učenju, npr. određeni i neodređeni oblici imenica i prideva, glagolska negacija ikke, korišćenje članova i struktura rečenice.

Ova gramatika nije zamišljena kao iscrpna teorijska rasprava o svim gramatičkim pojavama, svakom izuzetku, teoriji i fazi razvoja jezika. Ona je pre svega pisana sa ciljem da bude praktični pomoćnik osobi koja želi da nauči i da se sporazume na savremenom norveškom jeziku. U našoj gramatici ćete pronaći i pregled razlika između dve zvanične forme pisanog norveškog jezika - bokmål i nynorsk.

Verujemo da će naša gramatika biti od koristi kako početnicima, tako i naprednijim studentima, kao i predavačima koji žele da uvek imaju pri ruci sve važne informacije o norveškoj gramatici.

Bibliografski podaci

ISBN978-86-6451-075-2
Povezlepljeni, laminirane meke korice
Format115 x 165 mm
Izdanje1
Izdato2019