Istanbul – TOP 10
Novo

Istanbul – TOP 10

book
Knjiga
1 590 din

TOP 10 vodič kroz Istanbul će vam pomoći da na pravi način doživite ovaj neverovatni grad. Donosi savršene savete za svakoga, bez obzira da li želite najpre da upoznate tursku kuhinju i kafu ili istorijske znamenitosti. Vodič će vam otkriti i kako možete besplatno uživati u Istanbulu ili kako izbeći gužve, a ponudiće vam i 8 praktičnih planova obilaska koji su napravljeni tako da za kratko vreme možete obići više znamenitosti. Dodajte inspirativne fotografije i detaljne mape, i dobićete neophodnog džepnog saputnika.

Vodič donosi ne samo TOP 10 liste znamenitosti, muzeja, kulinarskih čarolija, restorana, prodavnica i pijaca, već i zanimljivih događaja, kao što su festivali i praznične proslave. U svakom poglavlju vas čeka 10 inspirativnih preporuka koje su označene na mapi i dopunjene brojnim fotografijama. Stavke u TOP 10 listama nisu poređane po kvalitetu ili popularnosti, već sve imaju približno jednaku vrednost. Orijentaciju na mapama na koricama, kao i na zasebnoj sklopivoj mapi, olakšava mreža koja ih deli i koja će vam pomoći da lakše pronađete ucrtane znamenitosti.

Deo ovog vodiča opisuje Istanbul geografski, te je podeljen na 6 oblasti:

  1. Sultanahmet i Stari grad
  2. Bazarska četvrt i Eminonu (Eminönü)
  3. Zlatni rog, Fatih i Fener
  4. Bejolu (Beyoğlu)
  5. Bosfor
  6. Azijski Istanbul i Prinčevska ostrva

I u ovim poglavljima ćete pronaći TOP 10 znamenitosti i doživljaja, a posebne mape će vam pomoći da ih brzo i lako pronađete. Poslednji deo vodiča vam donosi praktične savete i preporuke za putovanje (dolazak, snalaženje po gradu, smeštaj), kao i brojne korisne izraze na turskom.

Veliki broj bitnih informacija i saveta je spakovan u praktični format koji staje u svaku torbu. Za lako snalaženje po gradu tu je i zasebna detaljna mapa Istanbula, zgodno smeštena u džep zadnje korice.

Bibliografski podaci

ISBN978-86-6451-067-7
Povezbroš
Format100 x 191 mm
Broj strana128
Izdanje1
Izdato2023