Kuba

Kuba

book
Knjiga
1 090 din

Detaljnije informacije
Kuba, najveće ostrvo u Karipskom moru, ima šta da ponudi svojim posetiocima: prelepe plaže na severnoj obali, zalive s koralnim grebenima, gradove pune raznovrsnih arhitektonskih dragulja, od perioda baroka preko art deka pa sve do betonskih monstruma nastalih u socijalističkom realizmu, raznolikost hispanskih muzičkih stilova, izvrsan kubanski rum i, naravno, najbolje cigarete na svetu.
Kuba kao da se za vreme komunističke vlasti zaustavila u vremenu. Dok okolni svet juri velikim koracima napred, na Kubi se život odigrava kao u usporenom filmu. Usluge internet provajdera su ovde na pravom socijalističkom nivou, zamračenim ulicama jure polupani i pokrpljeni američki automobili iz 40. i 50. godina prošlog veka. Na selima ćete umesto automobila naići na zaprežna kola koja vuku volovi, autobuse koje vuku konji, kineske bicikle i rikše. Tipični kubanski stan je opremljen starim i stilskim nameštajem koji se često prenosi sa generacije na generaciju.
Svako ko poseti Kubu će morati da primeti ekonomsku krizu koja tom zemljom vlada. Međutim, objektivno rečeno, na takvu količinu sveprisutne bede, sa kojom možete da se sretnete u nekim zemljama Latinske Amerike, ovde nećete naići. Pored svih vrsta ograničenja i zabrana možete videti da Kubanci imaju nesavladiv duh. Oni su neverovatno jaki i strpljivi ljudi koji bez obzira na teškoće žive život punim plućima. Sa gostoprimstvom kao što je na Kubi ćete se retko susresti.

Bibliografski podaci

ISBN978-86-6451-042-4
Povezbroš
Format105 x 144 mm
Broj strana143
Izdanje1
Izdato2016

Poslednje pogledano