Španski - džepni rečnik

Španski - džepni rečnik

Sasvim novi džepni špansko-srpski i srpsko-španski rečnik u kom ćete naći uobičajeni vokabular savremenog španskog, i to kako književnog, tako i razgovornog jezika. Rečnik sadrži i pregled nepravilnih glagola. Biće vam od koristi ne samo na putovanju i na poslu, već i pri učenju španskog u školi ili na jezičkom kursu.

izdanje: 1, 2017
strana: 672
format: 8,5 x 12,2 cm
ISBN: 978-86-6451-054-7
povez: lepljeni, laminirane meke korice, okrugli ćoškovi
cena: 590 din
Sadržaj
  • 31 000 odrednica
  • Savremeni fond reči
  • Predloške konstrukcije i praktični primeri
  • Idealan za putovanje i učenje
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Ovo je potpuno novi džepni obostrani španski rečnik u kom ćete naći uobičajeni vokabular savremenog španskog jezika. Cenićete ga ne samo na putovanju i na poslu, već i pri učenju španskog u školi ili na jezičkom kursu. Pomoći će vam da se sporazumete i posavetujete u svakodnevnim situacijama, kao i da se precizinije izražavate i bolje komunicirate.

Odrednice i prevode smo pažljivo izabrali kako biste u rečniku našli najčešće korišćene reči, kako iz književnog (uključujući i razgovorni), tako i iz neknjiževnog jezika. Prilikom obrade odrednica smo koristili najnovije francuske jednojezične rečnike (Diccionario de la Real Academia Española, Diccionario de Salamanca, Clave, Gran Diccionario de Uso del Español Actual i dr.). Umesto mnogih, danas skoro uopšte nekorišćenih ili zastarelih izraza vam naš rečnik nudi veliki broj novih pojmova i termina koji su popularni u poslednje vreme.

Kako bi vam rad sa rečnikom bio što bolji, osim prevoda ćete u njemu naći i druge dodatne informacije. Napomene i stilski znakovi će vam pomoći da izaberete najprikladniji izraz. Veliki broj ustaljenih izraza i primera će vam reći kako da reč ili sintagmu najbolje upotrebite u rečenici.

Verujemo da će vam džepni rečnik španskog jezika biti koristan pomoćnik.