Tajland

Tajland

Tajland je skoro iste veličine kao Francuska, a ako to bude vaša destinacija za odmor, verujte, nećete se pokajati. Čekaju vas tropske kišne šume, živi gradovi, prelepa primorska letovališta i slavna tajlandska kuhinja. Ponuda sportskih aktivnosti je ovde iznenađujuće raznovrsna. Gotovo svuda ćete naići na iznajmljivanje čamaca, opreme za surfovanje na vetru i skutera za vodu. Možete da isprobate i ronjenje, ribarenje ili da uživate u tradicionalnoj masaži.

izdanje: 1, 2016
strana: 143
format: 105 x 144 mm
ISBN: 978-86-6451-041-7
povez: broš
cena: 990 din
Sadržaj
  • Pregled najzanimljivijih mesta na Tajlandu: hramovi, ostrva, prašume i polja pirinča u unutrašnjosti zemlje
  • Kuda za doživljajima: od kupanja na najdivnijim plažama na svetu preko raznolike gastronomije do noćnog života na ulicama
  • Lokalna kultura: budistička harmonija, živa metropola i tradicionalna sela
  • Praktični saveti: gde spavati, jesti i kako putovati
Galerija
Detaljne informacije

Tajland doslovno znači „zemlja slobodnih“ i to je jedina zemlja u jugoistočnoj Aziji koja nikada nije bila kolonija. Upravo ova činjenica je po svemu sudeći uzrok što ovde i trenutno vlada neverovatno topla i opuštena atmosfera. Tajland je skoro iste veličine kao Francuska, a ako to bude vaša destinacija za odmor, verujte, nećete se pokajati. Čekaju vas tropske kišne šume, živi gradovi, prelepa primorska letovališta i slavna tajlandska kuhinja. Ponuda sportskih aktivnosti je ovde iznenađujuće raznovrsna. Gotovo svuda ćete naići na iznajmljivanje čamaca, opreme za surfovanje na vetru i skutera za vodu. Možete da isprobate i ronjenje, ribarenje ili da uživate u tradicionalnoj masaži.
Tajlandska kuhinja je uravnotežena mešavina ljutog, kiselog i slatkog ukusa. Tajna pravog gurmanskog zadovoljstva leži u savršenom jedinstvu i ,u isto vreme, kontrastu pojedinih sastojaka. Ona nudi toliko vrsta jela, tako da bez problema možete svaki dan da uživate u nekom drugom. Međutim, svakako ćete otići sa osećajem da niste probali ni delić toga što je u ponudi.