Italijanski - džepni rečnik

Italijanski - džepni rečnik

Potpuno novi džepni italijansko-srpski i srpsko-italijanski rečnik u kom ćete naći fond reči koji se svakodnevno koristi. Biće vam od koristi ne samo na putovanjima i na poslu, već i tokom učenja jezika u školi ili na kursu. Pomoći će vam da se sporazumete i posavetujete u svakodnevnim situacijama.

izdanje: 1, 2017
strana: 656
format: 8,5 x 12,2 cm
ISBN: 978-86-6451-055-4
povez: lepljeni, laminirane meke korice, okrugli ćoškovi
cena: 590 din
Sadržaj
  • 31 000 odrednica
  • Savremeni fond reči
  • Predloške konstrukcije i praktični primeri
  • Idealan za putovanje i učenje
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Potpuno novi džepni obostrani italijanski rečnik u kom ćete naći uobičajeni vokabular savremenog italijanskog jezika. Cenićete ga ne samo na putovanju i na poslu, već i pri učenju italijanskog u školi ili na jezičkom kursu. Pomoći će vam da se sporazumete i posavetujete u svakodnevnim situacijama, kao i da se precizinije izražavate i bolje komunicirate.

Odrednice i prevode smo pažljivo izabrali kako biste u rečniku našli najčešće korišćene reči, kako iz književnog (uključujući i razgovorni), tako i iz neknjiževnog jezika. Prilikom obrade odrednica smo koristili najnovije italijanske jednojezične rečnike renomiranih izdavača (Zanichelli, Garzanti, Devotino – Mondadori, Treccani i dr.) i poverljive izvore na internetu.  Umesto mnogih, danas skoro uopšte nekorišćenih ili zastarelih izraza vam naš rečnik nudi veliki broj novih pojmova i termina koji u poslednje vreme popularni.

Kako bi vam rad sa rečnikom bio što bolji, osim prevoda ćete u njemu naći i druge dodatne informacije. Napomene i stilski znakovi će vam pomoći da izaberete najprikladniji izraz. Veliki broj ustaljenih izraza i primera će vam reći kako da reč ili sintagmu najbolje upotrebite u rečenici.

Verujemo da će vam džepni rečnik italijanskog jezika biti koristan pomoćnik.