Gramatika savremenog portugalskog

Gramatika savremenog portugalskog

book
Knjiga
990 din

Jedinstvena autorska gramatika portugalskog jezika obuhvata sve česte gramatičke pojave u preglednoj grafičkoj obradi. U njoj ćete pronaći i veliki broj tabela među kojima se možete veoma lako orijentisati. Brojni praktični primeri će biti od velike pomoći kako bi čitaoci bez dublje upućenosti u jezik shvatili principe građenja i korišćenja određenih pravila, nakon čega bi mogli bez većih problema da ih upotrebe u realnoj komunikaciji.

Ova gramatika nije zamišljena kao iscrpna teorijska rasprava o svim gramatičkim pojavama i fazama razvoja jezika. Ona je pre svega pisana sa ciljem da bude praktični pomoćnik osobi koja želi da nauči i da se sporazume na savremenom portugalskom. Stoga ćete u njoj pronaći i veliki broj upozorenja na nepravilne oblike i izuzetke, koji mogu često predstavljati izazov u komunikaciji na portugalskom jeziku.

Portugalski je maternji jezik više od 250 miliona ljudi širom sveta, a njegovoj rasprostranjenosti i popularnosti u velikoj meri doprinosi i ekonomski razvoj Brazila. Zbog toga je poseban deo naše gramatike posvećen brazilskom portugalskom jeziku, kao i razlikama između brazilskog i evropskog portugalskog.

Verujemo da će naša gramatika biti od koristi kako početnicima, tako i naprednijim studentima, kao i predavačima koji žele da uvek imaju pri ruci sve važne informacije o portugalskoj gramatici.

Bibliografski podaci

ISBN978-86-6451-092-9
Povezlepljeni, laminirane meke korice
Format115 x 165 mm
Broj strana144
Izdanje1
Izdato2020