Ruski - džepni rečnik

Ruski - džepni rečnik

preporučujemo

Potpuno novi džepni rusko-srpski i srpsko-ruski rečnik u kom ćete naći uobičajeni vokabular savremenog ruskog, i to kako književnog, tako i  razgovornog jezika. Biće vam od velike koristi ne samo na putovanju i na poslu, već i pri učenju ruskog jezika u školi ili na jezičkom kursu.

izdanje: 1, 2017
ISBN: 978-86-6451-056-1
format: 8,5 x 12,2 cm
ISBN: 978-86-6451-056-1
povez: lepljeni, laminirane meke korice, okrugli ćoškovi
cena: 590 din
Sadržaj
  • 31 000 odrednica
  • Savremeni fond reči
  • Predloške konstrukcije i praktični primeri
  • Idealan za putovanje i učenje
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Potpuno novi džepni obostrani ruski rečnik u kom ćete naći uobičajeni vokabular savremenog ruskog jezika. Cenićete ga ne samo na putovanju i na poslu, već i pri učenju ruskog u školi ili na jezičkom kursu. Pomoći će vam da se sporazumete i posavetujete u svakodnevnim situacijama, da se precizinije izražavate i bolje komunicirate.

Odrednice i prevode smo pažljivo izabrali kako biste u njemu našli najčešće korišćene reči savremenog ruskog jezika, kako književnog i stručnog, tako i razgovornog. U ovom pogledu rad na rečniku nije bio jednostavan, jer praktično ne postoje jednojezični rečnici koji bi u potpunosti ispunili zahtev aktuelnosti vokabulara. Koristili smo nekoliko ruskih jednojezičnih rečnika, pre svega rečnik S. I. Ožegova i Novi rečnik ruskog jezika, ali veliku pomoć su nam pružili naš korpus, specijalizovani sajtovi i savremena književnost.

Interesovanje za ruski jezik svake godine raste. Dakle, nadamo se da ćete ceniti to što vam umesto mnogih, danas već zastarelih izraza nudimo čitav niz novih pojmova, termina i reči koji se svakodnevno koriste.

Kako bi vam rad sa rečnikom bio što bolji, osim prevoda ćete u njemu naći i druge dodatne informacije. Napomene i stilski znakovi će vam pomoći da izaberete najprikladniji izraz. Veliki broj ustaljenih izraza i primera će vam reći kako da reč ili sintagmu najbolje upotrebite u rečenici.

Verujemo da će vam džepni rečnik ruskog jezika biti koristan pomoćnik.