Moskva

Moskva

Vodič po Moskvi će vas ukratko upoznati sa ruskom istorijom i kulturom, kao i sa životnim stilom lokalnih stanovnika. O njenim glavnim znamenitostima – Kremlju, Crvenom trgu i šarenim kupolama Hrama Svetog Vasilija – nema potrebe mnogo govoriti, kao ni o najpoznatijim Moskovljanima. Tolstoj, Gorki i Majakovski su samo neke od istorijskih ličnosti čije domove ćete moći da posetite. Krenite stopama ruskih careva, provedite prijatno veče u pozorištu, odmarajte u banji ili isprobajte bezbroj lokalnih poslastica u lokalima koje smo vam preporučili.

izdanje: 1, 2017
strana: 144
format: 105 x 144 mm
ISBN: 978-86-6451-060-8
povez: broš
cena: 890 din
Sadržaj
  • Iscrpan pregled atrakcija: Kremlj, Crveni trg i mnogo više od toga
  • Gde za doživljajima: od šopinga preko banja do Boljšoj teatra
  • Upoznajte se sa lokalnom kulturom: pravoslavne, ali i druge znamenitosti, upoznajte se sa prošlošću i današnjicom Moskve
  • Praktični saveti: gde spavati, jesti i kako putovati
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Sastavni deo vodiča su i praktični saveti koji će vam olakšati putovanje, preporučiti smeštaj svih cenovnih kategorija i temeljno vas spremiti za boravak u ruskoj metropoli. Knjiga sadrži i nekoliko mapa centra Moskve i okoline.

Moskva je evropska prestonica u procvatu. Tržni centri, neonska svetla, građevine iz carskih vremena, barovi, saobraćajne gužve i moderna omladina – sve je to Moskva. Ovaj grad je mešavina raznih arhitektonskih stilova. Klasične građevine pastelnih boja nalaze se odmah uz remek-dela secesije, a u blizini su i uglasti sovjetski stambeni blokovi i moderne poslovne zgrade. Turisti će u Moskvi videti neka od najpoznatijih umetničkih dela i prelepo obnovljene crkve, čije se pozlaćene kupole uzdižu visoko iznad grada, dok u isto vreme tinejdžeri na ulicama voze rolere, razgovaraju mobilnim telefonima, a poslovni ljudi ručaju u suši restoranima.