Barselona – TOP 10
Novo

Barselona – TOP 10

book
Knjiga
1 590 din

Bilo da dolazite na vikend ili na nedelju dana, vodič TOP 10 donosi najbolje od svega što grad može da ponudi – od Gaudijevih najboljih remek-dela, Sagrada familije i Kase Batljo, do lavirinta iz 18. veka u parku Horta. Vodič pruža korisne savete za sve prilike, od onoga što je besplatno, pa sve do mesta van utabanih staza, plus 9 jednostavnih planova obilaska, kreiranih da povežu više znamenitosti za kratko vreme. Dodajte inspirativne fotografije i detaljne mape, i dobićete neophodnog džepnog saputnika.

Vodič donosi TOP 10 liste znamenitosti, muzeja, modernističkih građevina, trgova, festivala, atrakcija za decu, restorana, prodavnica i pijaca. U svakom poglavlju vas čeka 10 inspirativnih preporuka koje su označene na mapi i dopunjene brojnim fotografijama. Stavke u TOP 10 listama nisu poređane po kvalitetu ili popularnosti, već sve imaju približno jednaku vrednost. Orijentaciju na mapama na koricama, kao i na zasebnoj sklopivoj mapi, olakšava mreža koja ih deli i koja će vam pomoći da lakše pronađete ucrtane znamenitosti.

Deo ovog vodiča opisuje Barselonu geografski, te je podeljen na 6 oblasti:

  1. Gotska četvrt (Barri Gòtic) i La Ribera
  2. El Raval
  3. Monžuik (Montjuïc)
  4. Morska obala
  5. Ešample (Eixample)
  6. Grasija (Gràcia), Tibidado i Zona Alta

I u ovim poglavljima ćete pronaći TOP 10 znamenitosti i doživljaja, a posebne mape će vam pomoći da ih brzo i lako pronađete. Posebno poglavlje je posvećeno okolini Barselone, gde možete otići na izlet kada poželite da se odmorite od gradske vreve.

Poslednji deo vodiča vam donosi praktične savete i preporuke za putovanje (dolazak, snalaženje po gradu, smeštaj, internet), kao i brojne korisne izraze na katalonskom.

Bibliografski podaci

ISBN978-86-6451-097-4
Povezbroš
Format100 x 191 mm
Broj strana160
Izdanje1
Izdato2023