Budimpešta

Budimpešta

Budimpešta je užurbana, sve više kosmopolitska metropola i sve popularnija među turistima. Zahvaljujući novim linijama niskobudžetnih avio-kompanija Budimpeštu posećuje više turista nego ikad pre. Ipak, tamo se još uvek očuvala draž starog sveta. Budimpešta svakako ima mnogo toga da ponudi.
Pre svega se radi o banjskom gradu, tako da se možete veseliti tretmanima za zdravlje i lepotu, kao i mnogim drugim ugođajima u blago dekadentnom okruženju. Istorijski deo grada se nalazi na listi Uneskove svetske kulturne baštine.

izdanje: 1, 2016
strana: 143
format: 14,4 x 10,5 cm
ISBN: 978-86-6451-038-7
povez: broš
cena: 890 din
Sadržaj
  • Iscrpan pregled zanimljivosti: Budimski dvorac, Ribarski bastion i moćni tok Dunava
  • Gde za doživljajima: poseta banja ili večera u operi
  • Lokalna kultura: Mađarski narodni muzej, Spomen-muzej Franca Lista, Centralna tržnica ili restoran Gundel
  • Praktični saveti: gde spavati, jesti i kako putovati
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Budimpešta je užurbana, sve više kosmopolitska metropola i sve popularnija među turistima. Zahvaljujući novim linijama niskobudžetnih avio-kompanija Budimpeštu posećuje više turista nego ikad pre. Ipak, tamo se još uvek očuvala draž starog sveta. Budimpešta svakako ima mnogo toga da ponudi. Pre svega se radi o banjskom gradu, tako da se možete veseliti tretmanima za zdravlje i lepotu, kao i mnogim drugim ugođajima u blago dekadentnom okruženju. Istorijski deo grada se nalazi na listi Uneskove svetske kulturne baštine. Tu ćete naći nekoliko odličnih muzeja i galerija. Neće uživati samo vaše oči, nego i vaš stomak – mađarska kuhinja je poslednjih godina prošla kroz mnoge promene, inovativna jela su često zasnovana na tradicionalnim receptima, ali prilagođena su ukusu 21. veka.