Prag

Prag

Prag, glavni grad Češke, leži u samom srcu Evrope. Osnovan je na strateškom mestu u dolini reke Vltave koja, poput svedoka prošlosti i sadašnjosti, daje gradu nezaboravan karakter. Na svetu postoji mnogo istorijskih gradova sa predivnim muzejima i galerijama, ali će vas samo nekoliko od njih, među njima i Prag, doslovno očarati svojom atmosferom. Grad sa istorijom od više od hiljadu godina, koji pripada pravim draguljima Evrope, nikad nije bio razoren ratom. Ova činjenica ima značajan udeo u njegovoj lepoti i daje mu notu jedinstvenosti.

izdanje: 1, 2016
strana: 143
format: 14,4 x 10,5 cm
ISBN: 978-86-6451-039-4
povez: broš
cena: 890 din
Sadržaj
  • Prošetajte od Praškog dvorca preko Karlovog mosta sve do Starogradskog trga i Jevrejskog kvarta
  • Gde za doživljajima: koncerti klasične muzike, parkovi i vidikovac na brdu Petřín ili zoološki vrt Troja
  • Lokalna kultura: ostavština ličnosti poput Nerude, Dvoržaka, Kafke, Masarika ili Havela
  • Praktični saveti: gde spavati, jesti i kako putovati
Galerija
Detaljne informacije

Prag, glavni grad Češke, leži u samom srcu Evrope. Osnovan je na strateškom mestu u dolini reke Vltave koja, poput svedoka prošlosti i sadašnjosti, daje gradu nezaboravan karakter. Na svetu postoji mnogo istorijskih gradova sa predivnim muzejima i galerijama, ali će vas samo nekoliko od njih, među njima i Prag, doslovno očarati svojom atmosferom. Grad sa istorijom od više od hiljadu godina, koji pripada pravim draguljima Evrope, nikad nije razoren ratom. Ova činjenica ima značajan udeo u njegovoj lepoti i daje mu notu jedinstvenosti.

Prag može da se pohvali jedinstvenim istorijskim spomenicima. Ovde su zastupljeni praktično svi evropski arhitektonski stilovi, od romanskog i gotičkog preko renesansnog i baroknog do secesijskog i modernističkog. Fasade prelepih palata ukrašavaju radovi slikarskih i vajarskih majstora, a iza njihovih zidova svoja dela su stvarali najbolji evropski kompozitori, uključujući Mocarta, Dvoržaka i Smetanu.