Krf

Krf

Krf je poznat kao grčko „smaragdno ostrvo”, prekriveno tamnozelenim velom s planinskim horizontom koji se spušta do kristalno čistog tirkiznog mora. Ne ubraja se samo u najlepša od bezbrojnih grčkih ostrva, već je takođe i jedno od najživopisnijih. Sunčane plaže Krfa, impresivni pejzaži i neponovljiva atmosfera glavnog grada već vekovima privlače posetioce, uključujući i mnoge pisce i umetnike.

izdanje: 1, 2017
strana: 144
format: 14,4 x 10,5 cm
ISBN: 978-86-6451-058-5
povez: broš
cena: 890 din
Sadržaj
  • Iscrpan pregled atrakcija: plaže, odmarališta, pejzaži koji će vas ostaviti bez daha i mnogo više od toga
  • Gde za doživljajima: od vodenih sportova do proslave Uskrsa u Kerkiri
  • Upoznajte se sa lokalnom kulturom: antička civilizacija i kolonijalna vlada: upoznajte se sa kulturnim nasleđem ostrva
  • Praktični saveti: gde spavati, jesti i kako putovati
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Plaže se razlikuju – od pojasa zlatnog peska, preko sitnog šljunka, sve do čisto belih oblutaka, eventualno u kombinaciji sva tri tipa. Talasi za surfovanje se mogu naći na zapadnim obalama, a mnogo mirnije uvale koje su pogodne za celu porodicu nalaze se na više zaštićenoj istočnoj obali. Što se tiče samog mora, voda u zalivima je kristalno plava, kao da se suprotstavlja spektru boja.

Tokom putovanja po Krfu na valovitim brdima i kamenim terasama videćete srebrnaste maslinjake. U prošlosti su bili veoma važni za ekonomski opstanak ostrva, a i dalje su izvor drveta i odličnog maslinovog ulja. Čak i najjednostavnije kuće su ukrašene zelenim vinogradima i predivnim žbunovima ruža ili bugenvileja. Ako ste u mogućnosti, ostrvo posetite u proleće ili početkom leta kako biste videli ono najlepše od njegove flore: samo ovde raste oko 100 jedinstvenih divljih cvetova koje ne možete naći nigde drugde.