Rusko-srpski i srpsko-ruski pametni rečnik

Rusko-srpski i srpsko-ruski pametni rečnik

book
Knjiga
1 190 din

Rečnik je namenjen pre svega početnicima i srednje naprednim đacima i studentima, kojima će biti od koristi kako u školi, tako i tokom individualne pripreme ili na jezičkom kursu. Odrednice, značenja i prevodi pažljivo su odabrani kako biste pronašli često korišćene reči i konstrukcije iz književnog i razgovornog jezika.

Polazna tačka su nam bili ruski jednojezični rečnici, pre svega rečnik S. I. Ožegova i Novi rečnik ruskog jezika, ali veliku pomoć su nam pružili i naš jezički korpus, specijalizovani sajtovi i savremena književnost. Naglasak stavljamo na preglednost, razumljivost i dopunske informacije korisne za učenje jezika. U knjizi ćete naći i praktične primere preuzete iz svakodnevnog jezika koji će vam olakšati komunikaciju i pamćenje novih reči.

Odrednice i ustaljene konstrukcije dopunjene su predloškim konstrukcijama i napomenama za preciziranje značenja kako bi se minimalizovala dvosmislenost značenja i povećala tačnost prevoda. Ove dopunske informacije će vam pomoći da brzo i lako nađete ispravno značenje, te da izaberete najprikladniji prevod. Predloške konstrukcije i primeri će vam reći kako reč ili sintagmu najbolje upotrebiti u rečenici.

Detaljan pregled ruske gramatike, zajedno sa ilustrativnim primerima, omogućiće vam da brzo usvojite osnove jezika i načela njegove upotrebe. Praktične napomene o upotrebi ruskih reči će nesumnjivo biti korisna pomoć studentima.

Sigurno će vam značiti i prilog za konverzaciju sa brojnim temama koje su prikladne za pripremu za časove ili ispit iz jezika, za usvajanje fonda reči, ali i za aktivno prevođenje. Mnogo tema možete da iskoristite i pri svakodnevnoj komunikaciji sa strancima - npr. pozdravi, upoznavanje, poseta, određivanje vremena, telefoniranje, porodica, smeštaj, zdravlje itd. Sve to uz transkripciju ruskog izgovora.

Verujemo da će vam rečnik biti od velike pomoći pri učenju jezika.

Bibliografski podaci

ISBN978-86-6451-077-6
Povezlepljeni, laminirane meke korice
Format115 x 165 mm
Broj strana752
Izdanje1
Izdato2019