Rim – TOP 10
Novo

Rim – TOP 10

book
Knjiga
1 590 din

Bez obzira na to da li dolazite za vikend ili na nedelju dana, naš vodič TOP 10 sažima najbolje od svega što Rim može da ponudi, od čuvenih znamenitosti kao što su Sikstinska kapela i Koloseum, mali trgovi i nezaboravni prizori, do brojnih dela Mikelanđela i Karavađa skrivenih u crkvama, i najboljih mesta za pizza al taglio (pica na parče) i izdašnu rimsku kuhinju. Vodič ima korisne savete za sve, od traženja besplatnih sadržaja, do neuobičajenih mesta, plus 11 ruta koje je lako pratiti, osmišljenih tako da povežu više znamenitosti za kratko vreme. Dodajte inspirativne fotografije i detaljne mape, i dobićete neophodnog džepnog saputnika.

Vodič donosi TOP 10 liste znamenitosti, muzeja, remek-dela svetske umetnosti, trgova i fontana, vila i palata, ali i festivala, restorana i đelaterija. U svakom poglavlju vas čeka 10 inspirativnih preporuka koje su označene na mapi i dopunjene brojnim fotografijama. Stavke u TOP 10 listama nisu poređane po kvalitetu ili popularnosti, već sve imaju približno jednaku vrednost. Orijentaciju na mapama na koricama, kao i na zasebnoj sklopivoj mapi, olakšava mreža koja ih deli i koja će vam pomoći da lakše pronađete ucrtane znamenitosti.

Deo ovog vodiča opisuje Rim geografski, po oblastima:

  1. Oko Trga Navona (Piazza Navona)
  2. Oko Panteona
  3. Od Kampo de Fiori (Campo de’ Fiori) do Kapitola (Campidoglio)
  4. Španske stepenice i Vila Borgeze (Villa Borghese)
  5. Stari Rim
  6. Ekvilin i Lateran
  7. Kvirinal i Prati
  8. Izvan gradskih zidina

I u ovim poglavljima ćete pronaći TOP 10 znamenitosti i doživljaja, a posebne mape će vam pomoći da ih brzo i lako pronađete. Poslednji deo vodiča vam donosi praktične savete i preporuke za putovanje (dolazak, snalaženje po gradu, smeštaj), kao i brojne korisne izraze na italijanskom.

Veliki broj bitnih informacija i saveta je spakovan u praktični format koji staje u svaku torbu. Za lako snalaženje po gradu tu je i zasebna detaljna mapa Rima, zgodno smeštena u džep zadnje korice.

Bibliografski podaci

ISBN978-86-6451-100-1
Povezbroš
Format100 x 191 mm
Broj strana192
Izdanje1
Izdato2023