Firenca

Firenca

Turistički vodič je zahvaljujući izdavaču Berlitz pun aktuelnih informacija. Tekst je praćen velikim brojem privlačnih fotografija. Čvrste korice su spremne da izdrže često korišćenje vodiča na terenu i, zahvaljujući praktičnom formatu, možete ga nositi i u džepu. Srećan put!

izdanje: 1, 2017
strana: 144
format: 14,4 x 10,5 cm
ISBN: 978-86-6451-059-2
povez: broš
cena: 890 din
Sadržaj
  • Iscrpan pregled atrakcija: Duomo, galerija Uffizi, Ponte Vecchio i mnogo više od toga
  • Gde za doživljajima: od koncerata na otvorenom do kupovine na lokalnim pijacama
  • Upoznajte se sa lokalnom kulturom: srednjovekovne intrige, vrhunska umetnost i dinastija Medici, upoznajte se sa nasleđem Firence
  • Praktični saveti: gde spavati, jesti i kako putovati
Galerija
Preporučujemo
Detaljne informacije

Ogroman prinos Firence zapadnoj civilizaciji i kulturi bila je sasvim neprimerena veličina grada tog vremena. Samo malo gradova može da se ponosi time da su tokom tako kratkog vremenskog perioda stvorili toliko umetničkih, književnih i naučnih dela vrednih pažnje. Njene istorijske palate, ogromne crkve, znamenite skulpture i bezbroj remek-dela su živi i funkcionalni sastavni deo svakodnevnog života koje savremeni stanovnici Firence veoma cene i koji su svima pristupačni.

Masu ljudu i do izvesne mere visoke cene možete izbeći ako posetite Firencu van sezone. Nikada nećete pobeći od intenzivnog uticaja velikog broja umetničkih i arhitektonskih dela, pa čak i da za njihovu posetu imate samo par dana. Ne trudite se da stignete da sve obiđete, rezultat bi bila samo iscrpljenost. Izaberite par znamenitosti koje ne želite da propustite, a onda bez žurbe uživajte u njihovoj lepoti.