Venecija

Venecija

book
Knjiga
990 din

Venecija nije tipično evropski grad, to je više privlačna mešavina Istoka i Zapda. Videćete kupole vizantijskih hramova, orijentalne mozaike i gotičke palate; grad odiše drevnom atmosferom koja će vas makar na trenutak osloboditi iz ropstva modernog sveta. Iz današnje perspektive je skoro neverovatno da je ovaj mali grad nekada bio centar najbogatije države u Evropi, koja je za vreme svog najvećeg uspona gradila modernu evropsku istoriju.
Posetioci Venecije moraju da se prilagode nesvakidašnjem karakteru grada. Obilazak grada uključuje beskrajna zaobilaženja kanala, provlačenja i penjanja po mostovima i pasarelama. Olakšajte si to i iskoristite neki od „vodenih autobusa“ vaporetto koji obezbeđuju prevoz po Kanalu Grande i na udaljenija ostrva. Takođe možete da posetite šarene kućice na ostrvu Burano, ostrvo Murano sa prodavnicama stakla, srednjovekovnu katedralu na ostrvu Torcello ili neku od plaža.
Uz pomoć našeh vodiča ćete upoznati bogatu istoriju Venecije, otkrićete poznate i nepoznate gradske ćoškove. Posavetovaćemo vas kako da provedete slobodno vreme (npr. sport, poseta pozorišta, opere i sl.), gde da se smestite ili kuda da se uputite na dobro jelo i zabavu. Sigurno će vam biti od koristi i mnoge praktične informacije o prevozu, šopingu, italijanskim karbinijerima ili o lekarskoj nezi.

Bibliografski podaci

ISBN978-86-6451-043-1
Povezbroš
Format105 x 144 mm
Broj strana143
Izdanje1
Izdato2016

Poslednje pogledano